dijous, 7 d’agost de 2014

PARTICIPA A LES V CONVIVÈNCIES PER A ADOLESCENTS!!, així les varem gaudir a l'Albada l'any passat...
L’adolescència comporta canvi i transformació a tots els nivells.

Els i les joves necessiten trobar espais on compartir aquesta transformació amb els seus semblants i amb persones adultes que acompanyin els seus processos en el moment que és necessari.

Que millor que fer-ho envoltat de natura i en comunitat, en un entorn on els canvis es produeixen en tot moment i on és més fàcil connectar amb el nivell més espiritual que tots i totes tenim.

Els i les adolescents necessitem espais de llibertat on expressar tot el que som i les inquietuds que tenim. Necessitem ser escoltats i compartir el moviment intern al qual estem sotmesos dins la societat actual. Necessitem ser respectats i no jutjats.
Les Convivències Comunitàries per Adolescents cerquen crear un context on tot això es pugui donar de manera natural, per això les famílies, acompanyants, les comunitats i els propis adolescents sumen forces i energia per fer-ho realitat.
EXPERIÈNCIA DE LES CONVIVÈNCIES PER ADOLESCENTS A L’ALBADA
 
El projecte d’Educació Viva de l’Albada va obrir les seves portes a la segona experiència de les Convivències per Adolescents, que van néixer a l’Oficina d’Educació de la Cooperativa Integral Catalana (CIC).

Tots dos projectes, tant l’Albada com les Convivències, comparteixen una mateixa mirada en l’acompanyament de les persones i a més fan camí comú amb la CIC, posant a la pràctica vies alternatives i d’autogestió.

Els joves i les famílies van donar un salt en aquest sentit, ja que en aquesta experiència a l’Albada van participar d’unes jornades de treball, abans i durant les Convivències, per l’adequació i el manteniment d’espais. Tot això es va fer com a intercanvi per la cessió d’espai.

L’energia i les ganes dels adolescents es va notar molt durant les Convivències en aquestes feines on es va combinar el treball físic individual amb el de grup i en totes les altres tasques relacionades amb la convivència, on van desplegar la seva creativitat, es van organitzar, van sentir la seva capacitat de fer coses, van tenir que prendre decisions, van treure pors i frustracions....
A més d’aquest intercanvi i de les tasques pròpies de la convivència, els adolescents van viure la natura, la música, el circ, les excursions al riu, els jocs, van mirar els estels i sobretot van poder compartir experiències i processos de vida. Això fa que se sentin bé com a persones individuals i dintre del grup. El fet de ser un grup gran amb inquietuds i processos individuals diferents fa que les energies i dinàmiques del dia a dia canviïn i es transformin. S’obre un ventall de possibilitats diferents, es treuen pors, són més ells mateixos, es relacionen d’una altre manera tant entre ells com amb els adults.

En definitiva es va crear un marc on tots i totes, joves i acompanyants, aprenien els uns dels altres i es feien responsables del que era en aquell moment la comunitat temporal de l’Albada.

En aquest moments s’estan preparant les V Convivències per Adolescents que es faran del 27 al 31 d’agost. Si vols viure aquesta experiència posa’t en contacte amb nosaltres a través de convivencies@cooperativaintegral.cat.


text  Jose Andrés,
 integrant de l' Oficina d'Educació de la Cooperativa Integral Catalana i facilitador de les convivències d'adolescents.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada