dimarts, 15 de juliol de 2014

Encara hi han places a les CONVIVENCIES FAMILIARS ACOMPANYADES

Què son les Convivències familiars de L'Albada?
per Noel Pintó (acompanyant de L'Albada)
  "De vegades, entre els molts textos, les diferents corrents pedagògiques, i les seves diverses interpretacions, és difícil com a pares / mares, educadors / es, o simplement com a persones que acompanyem processos de desenvolupament (en petits i no tan petits), establir què és realment un acompanyament respectuós.

No és estrany avui en dia escoltar mares o pares donant explicacions massa llargues, tractant d'evitar la frustració, no posant els límits necessaris, traslladant als seus fills / es decisions que haurien de prendre ells, gestionant situacions pels seus fills / es que ja podrien gestionar pel seu compte, en fi..., una sèrie de situacions que tenen a veure amb una informació que no està contrastada amb la vivència pròpia.

Sovint ens trobem en la tessitura de prendre una decisió sobre la nostra intervenció sense haver-nos plantejat abans com funciona el que està passant davant meu, és a dir, quins mecanismes es posen en funcionament i perquè, i quina és la postura que més afavorirà a una persona sana i equilibrada emocionalment, autònoma, connectada amb si mateixa, i amb una autoestima positiva. Podem comparar a nivell pràctic amb la situació d'un pare que no sap que la seva filla ja comença a practicar el traç (inici de l'escriptura) als 2 anys quan fa els seus primers "gargots" i li guia la mà, li diu el que dibuixar "ara un cercle!!" (quan encara no està preparada), complicant el procés en lloc de facilitar-lo.

A "L'Albada espai d'educació viva" ens dediquem a que l'educació visqui en totes les seves facetes, centrant-nos en un procés d'investigació sobre la psique humana en totes les seves fases de desenvolupament, des de la primera infància fins a l'adolescència i paral·lelament a l'etapa adulta .

Basem la nostra actuació en estructures com la comunicació no violenta i la pràctica de relacions equilibrades a nivell sistèmic, ja que només així aconseguim arribar a l'essència, l'arrel del que és veritablement important per a un ésser en desenvolupament.

Proposem unes convivències per a famíles (en qualsevol dels seus formats) en què a través de la pràctica i la reflexió puguem integrar noves maneres d'entendre i viure la criança, l'educació, el traspàs de valors, el traspàs de l'amor, la comunicació, tot dins d'un ambient segur i nutritiu en el qual poder obrir-nos i explorar tot el nostre potencial."


Per a més informació clickeu al següent enllaç:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada