dimecres, 25 de juny de 2014

Aixi hem viscut les 2es Jornades Per l'Acompanyament a l'Adolescència


Aquest diumenge, vam gaudir de la 
2a JORNADA PER L'ACOMPANYAMENT A L'ADOLESCÈNCIA  A  L’ALBADA
" Després de molts preparatius i emoció diumenge vam viure les jornades d'Acompanyament a l'adolescència que s'obrien com un repte: el d'aprendre , nodrir-nos entre totes i situar-nos dintre una nova mirada cap a l'adolescència i cap a nosaltres mateixes com a mapares i acompanyats a la vegada de ser còmplices i obrir-nos a la preciosa visió de les nostres acompanyants estrella: Les persones adolescents, que ens van compartir el seu sentir, dinàmiques pròpies, les seves vivències, energia i creativitat desbordant.
Vam presentar com es camina, com es viu i es mira dia a dia a l'Albada l'adolescència, un camí ple de dreceres per descobrir, on l'Albada ja caminem des de fa tres anys, compartint la nostra vivència i obrint pas a seguir cercant juntes.


L'Oficina d'Educació de la C.I.C, va presentar el seu projecte que enxarxa, possibilita eines recursos i on l'Albada participa i s'involucra activament, per tal de crear juntes suport, eines i possibilitats dintre el marc de l'adolescència.
El projecte Convivències Comunitàries per a Adolescents es va presentar entre mapares del projecte i adolescents que estan vivint l'experiència.
Tot plegat va estar una jornada plena d'emocions, esperances i participació conjunta, acompanyada d'un explèndit dinar, una Jamm Session impressionant, l'actuació d'un divertidíssim Clown antisistema i el tancament de l'espectacle de gènere amb trapezi "Me Libero" que ens va donar l'oportunitat d'emocionar nos, identificar les nostres pors i els nostres valors, debatre sobre el nostre sentir i el nostre cos: allí també vam obrir veu i ànima tant les persones adultes com les adolescents.
Gràcies a totes per ser-hi i compartir!!"
text: Odette mare d’una de les integrants del grup d’adolescents de l’Albada.
Aquest any s'ha celebrat la 2a jornada d'adolescència, un espai dedicat exclusivament a aquesta etapa del desenvolupament ,que a dia d'avui sentim tan necessitada d'una miradadiferent, de noves maneres de ser acompanyada. Un cop acabada la visita guiada pels espais interiors i exteriors, en què Lydia Cuervas, impulsora de l’Albada, ens va fer una introducció de quina és la dinàmica dels diferents grups, i sobretot cap a on caminen aquests espais i que volen oferir . Des de l'Oficina d'Educació de la Cooperativa Integral Catalana ens expliquen les bases del projecte i ens conviden a una dinàmica; ens proposen que entre tots i totes representem una comunitat. De l'exercici sorgeix la imatge d'una gran estructura que sosté i es projecta amb fins i tot amb el suport dels que no estan del tot dins. També sorgeix una petita xerrada sobre el que representa ser comunitat. Gràcies Oficina d'Educació!
Començem la presentació de l’ Albada, Lydia, fent un repàs a l'històric del projecte centra l'atenció en l'aposta que s'està fent amb el grup d'adolescents, parlant de diferents processos d'aprenentatge per part de l'equip i la dificultat que comporta acompanyar adolescents que arriben d'altres experiències o realitats.
FOTOS ORIOL NICOLAU
Pren la paraula Noel Pinto (acompanyant del grup degrans) i proposa un joc / dinàmica que consisteix en vivenciar diferents aspectes, estats, necessitats, maneres, sensacions en l'etapa adolescent. Ja acabat el joc, ens vam asseure a escoltar com Noel ens fa una passejada per la trajectòria i l'actualitat del grup en les seves dinàmiques i ens explica la màgia d'entendre, respectar i acompanyar adolescents que porten una motxilla ja carregada des d'un lloc sa i segur que els permeti desenvolupar una autoestima positiva. En el torn de preguntes Lydia i Noel contesten preguntes relacionades amb el procés desicional del / l'adolescent.
 Les  famílies de l’Albada ens preparen un menú boníssim i gaudim d'una estona de relax, xerrades, i preparatius, perquè a les 5h !(i una mica ...)  la Creperia!
Els i les joves ens van delectar amb unes meravelloses creps de diferents sabors que es "curren" per fer fons tant per al grup en l'Albada com per a les convivències que van realitzant durant l'any. Gràcies!!


En Jan i la Júlia fent la dinàmica als adults i adultes (vivenciant les diferències entre la Mirada directiva i la Lliure/Viva)
  Per amenitzar la tarda vam poder gaudir de la millor música d'improvisació de la mà de joves i adults/es durant la jam session que s'havia proposat,
fotos: PILAR AGUADO
 i per tancar vam tenir la gran sort de comptar amb els espectacles de Gema al trapezi i Nono el pallasso viatger, que van aportar el seu preciós granet de sorra a la jornada.
Espectacle de trapezi "Me Libero", de Gemma Sabaté Morrison
Un càlid agraïment a totes les persones que heu fet posible aquestes jornades.
En especial al grup de joves de l'Albada i de les Convivècies de la Cic per participar i fer.nos partíceps.

Fins a la propera edició!
text: Noel Pinto, acompanyant del grup d’adolescents de l’Albada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada