dilluns, 24 de febrer de 2014

TALLER intensiu DE TEATRE SOCIAL

Amb: Vanesa Rise
DIUMENGE 30 de març
d'11 a 19:30 
(parant 1 hora i mitja per dinar)
 Aquest taller està dedicat a l'art del teatre per a la intervenció social, educativa i participativa. La interpretació com a eina pedagògica per a la transformació de la consciència social i com a motor de canvi.
Treballarem diferents tècniques teatrals per reflexionar i motivar l'acció, per poder intervenir sobre aquelles situacions establertes per la societat que necessiten ser canviades per així donar més pes a l'acció ciutadana.
Un teatre enfocat a treballar la comunicació, la reflexió crítica, a obrir el diàleg, a crear debat i aprendre a analitzar situacions de conflicte.
El taller va dirigit a persones de l'àmbit de l'educació formal i no formal, actors, actrius i tota persona que estigui interessada a aprendre i adquirir els seus continguts.


    L' objectiu del taller serà l'experiència vivencial. Els i les participants experimentaran com dinamitzar, motivar, estimular i guiar grups de difrents característiques, aplicant una metodologia teatral basada en jocs i exercicis que promoguin l'observació i la reflexió.

Tot seguit algunes de les activitats de teatre social que treballarem al taller:
Jocs i exercicis teatrals, per desenvolupar diferents habilitats i aprendre el llenguatge teatral. 
Tècniques per millorar la memòria, la confiança, l'escolta, l'atenció, la imaginació, l'expressió corporal i la cohesió de grup. 
Teatre i imatge. 
A partir dels nostres cossos expressarem situacions, conceptes i creences per a després arribar a l'anàlisi.
Introducció al teatre fòrum. Obres obertes, on el final no està decidit, és el públic qui guia i crearà el desenllaç de la mateixa.

El taller serà impartit per VanesaRise, actriu, pallassa i professional en l'àmbit de l'educació social. S'ha format en Teatre d'intervenció social al Forn de Teatre Pa'tothom a Barcelona. Professora i col · laboradora de diferents projectes socials i teatrals al Brasil, a Girona i a Barcelona des de 2006 destinats a infància, joves en risc social i prevenció entre altres . Actriu i directora en l'obra " Tamara no para" on es treballa la hiperactivitat. També ha creat diversos espectacles de clown destinats al públic infantil, familiar i per a adults, com per exemple "El Circus Flipante " o el seu últim espectacle, " Antoñita la Isistérica " .

Aportació del taller: 50€*
*35€ per a aturades/ts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada