dimecres, 29 de gener de 2014

Vídeos i Resum de les Jornades DESPLEGUEM LES ALES (CooperativaIntegral Catalana a Arbúcies)

Benvingudes i Benvinguts al RESUM de les Jornades d'apropament de la Cooperativa IntegralCatalana, subtitulades com a Jornades “DESPLEGUEM LES ALES”. 
Per a veure la llista de reproducció de tots els Vídeos que ha elaborat Obirar Montseny (els agraïm des d'aqui la seva constant col·laboració!) clickeu aqui abaix:

Aquestes han estat les 2es jornades de consciència social que hem proposat desde l'Associació L'Albada a la Vila d'Arbúcies.

Com algunes de vosaltres ja sabeu les primeres van ser al Març del 2013, sota el títol “POSEM LUPA A LA CRISI”, on varem tenir el plaer de sentir i compartir amb l'Arcadi Oliveres, en Samuel Aranda, la Miren Etxezarreta i en José Iglesias. Ells ens van ajudar a afinar la nostra mirada en el que realment està succeïnt amb la nostra societat, amb els nostres diners i amb el nostre medi.Enguany L'Albada s'està implicant més en el fer i bategar de la CIC, sigles de la Cooperativa IntegralCatalana, de la que formem part. 
L'Albada està treballant dins l'area d'educació de la CIC i està començant a emplomar-se tímidament les ales per algun dia posar-les a bategar... Des d'aquí vull aprofitar per agraïr a totes les persones que estem fent possible que L'Albada segueixi enfortint-se, començant per la Lydia Cuervas i l'Eli Antiñolo que estan desde la seva fundació, passant per a totes les acompanyants, famílies, voluntàries, la Xell, la CIC, i arribant inclús a persones més o menys llunyanes que ens donen suport de vegades de manera molt constant. La presència de TOTES vosaltres ara i aquí ens fa créixer més plomes.

En aquest resum hi trobareu LA PEL.LÍCULA i TOTS ELS VIDEOS de les Jornades. Per passar-hi unes MOLT BONES EDTONES! Desitgem que us agradin i que us arribin de cor a cor.Divendres 17 de gener 2014
La Sara Cendán (Coord. Tècnica, sòcia activa i mare de L'Albada) i en Jose Andrés (Acompanyant de L'Albada i soci actiu a la CIC) van presentar l'inici de les Jornades i el documental "La Veu del Vent - Llavors de trancisió" de Carlos Pons i Jean Luc Danneyrolles.
Aquí teniu un resum del que varen expressar, i seguidament el video del documental:
"La veu del Vent - Llavors de Trancisió és un Treball conceptual, impregnat de Filosofia Conscient, creat per Carlos Pons i Jean Luc Danneyrolles (le potager d'un curieux /L'hort d'un curiós).

No us vull explicar en profunditat de què tracta perque s'explica tot de manera molt clara, però us vull expressar el que jo m'he emportat de la visió del documental.He vist coherència en llaurar pel decreixement, la recuperació de l'autogestió i el respecte pels cicles vitals.

He sembrat en mi el fixar-me més i tenir més cura de la intenció que poso en les meves accions.

He vist producció on el bé comú i el bé de tot l'ecosistema que ens envolta està per sobre dels beneficis.

Em quedo amb una frase que es veu a l'hort de'n Jean Luc: No som els problemes, som les solucions.

I desitjo que aquest cap de setmana plantem totes i tots més llavors de consciència als nostres caps, als nostres cors, i així construir un altre mon ara i aquí.

Els propers 2 dies serem doncs a L'Hotel d'Entitats, mentre també es conmemora a la Vila el record del combat de 1714. A mi, si us soc sincera(Sara), el concepte de lluita no m'interessa gaire..., però sí el d'acció, acceptant el que arriba, sí, però accionant els mecanismes necessaris per a seguir creixent com a persona, enriquint a la comunitat o xarxa que ens relaciona amb la societat. La pregunta que sempre retorna és “com?”. Com podem fer? El concepte de Revolució Integral de l'Enric Duran m'encaixa.

La Cooperativa Integral Catalana té ja molt de caminat en aquest sentit. En el com.


Moltes gracies per ser-hi i que gaudiu de la pel.lícula!"

 DISSABTE 18 DE GENER 2014
Presentació de la Cooperativa Integral Catalana, 
àrees d'Economía i CAC (Centre d'abastiment d'aliments de la CIC).

OBERTURA: Vídeo d'Enric Duran, l'any que es va crear la Cooperativa integral. Varem visualitzar des del minut 10', fins al minut 35', quan comencen el torn de preguntes.
 
Presentació de la xarxa d'ABASTIMENT de productes no-peribles, REBOSTOS i MONEDA SOCIAL:
Vadó(CAC) i Arbutiae (Rebost de la CAC a Arbúcies)
Vadó també explica l'ús de la moneda Social
https://www.youtube.com/watch?v=MW1S3ZNskQs

Presentació de la possibilitat de fer-se SÒCIA/SOCI AUTÒNOMA/OM:
Les Golfes (Projecte autònom de la CIC a Banyoles)
Aurora i Helena
https://www.facebook.com/lesgolfes.golfes?ref=ts&fref=ts
 
Presentació de FINANÇAMENT i RECURSOS CASX: Aina Rodríguez Allès 


DIUMENGE 19 DE GENER 2014
Presentació de l'Oficina d'educació de la Cooperativa Integral Catalana -per Jose Andrés- , Xell (Xarxa d'educacio lliure) -per Marc Alcega- i L'Albada espai d'educació viva -per Lydia Cuervas, Eli Antiñolo i Barbara Grosskopf-.
Amb l'obertura i clausura de l'acte a càrrec de Lídia Pujol.

OBERTURA: Lídia Pujol

 Presentació Projecte autònom de la CIC: onvivències per adolescents i 
Presentació de la Oficina d'educació de la CIC
José Andrés

Presentació: Què és l'educació Lliure?
Marc Alcega (Xell)

Presentació de L'Albada espai d'educació viva
Lydia Cuervas, Elisabet Antiñolo, Barbara Grosskopf

 CLAUSURA de les Jornades DESPLEGUEM LES ALES
Lídia Pujol

Si us plau, si us han agradat les jornades o voleu compartir les vostres impressions i sensacions, deixeu un comentari al blog! ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada