dijous, 11 de juliol de 2013

Taller de Visió Natural (reeducació visual)

dissabte 2 de novembre
amb Marc Garcia i Joanna Pedreira
de 9 a 19h aprox, fent 1h30 per dinar
Aportació: 100€ 
(un 25% es pot pagar en moneda social)


Visió Natural
La reeducació visual és un mètode natural que permet una millora notable de la visió, a través de la relaxació, el moviment i un canvi de costums visualsi psicològics. S’entrenen els ulls per veure bé novament.Quins problemes de la vista  es poden tractar?

Miopia – Globus ocular allargat i tensió excesiva del cristal·lí; hi veiemmalament de lluny.

Hipermetropia  – Globus ocular curt i falta de tensió del cristal·lí;  hi veiemmalament d’aprop.

Astigmatisme  – Curvatura irregular de la còrnea;  hi veiem malament a qualsevol distància.

Presbicia  – Rigidesa del cristal·lí;  hi veiem malament sobretot d’aprop.

Estrabisme  – Ulls descoordinats; visió doble o monocular.No és suficient portar ulleres?
Les ulleres i lentilles no solucionen cap d’aquests problemes. De fet, gairebé sempre els empitjoren, de la mateixa manera que una cadira de rodes no ensenya a caminar.

Els orígens 
El Doctor W. Bates va elaborar i aplicar el mètode d’entrenament visual o millora natural de la visió per primer cop als Estats Units fa gairebé cent anys.D’aquí ha sorgit una disciplina holística que ha ajudat a resoldre els problemes visuals de milions de persones arreu del món. A Europa, la Visió Natual està molt desenvolupada a la Gran Bretanya, Alemanya i Itàlia, on existeixen associacions d’educadors visuals que l’apliquen des de fa anys.

El taller
El taller és eminenment pràctic, i està obert a tothom que vulgui millorar la seva pròpia vista, així com aproximarse per primera vegada a les tècniques de Visió Natural.L’objectiu d’aquest taller pràctic és millorar la visió. S’ensenya a fer servir la vista d’una manera natural i plaent.Tot sovint durant el taller esdevenen moments de visió nítida sense ulleres.S’ensenyen hàbits i tècniques per recuperar i reeducar els propis ulls; el que s’aprèn, permet després del taller seguir endavant amb la millora de la pròpia visió.Els tallers en grup són molt eficaços. Tothom descobreix que  pot  millorar notablement la visió amb la seva concentració i relaxació.

Continguts:
Ulleres Pinhole (microforadades)
Moviment, relaxació i centralització segons el mètode Bates.
Millora dels costums visuals.
Millora de la coordinació ull-cos al moviment.
Confiança en un mateix i en els seus propis ulls.
Utilització correcta de les ulleres pinhole. Si al finalitzar el taller algú les vol, les podreu comprar a preu de taller (40€).
Els instructors Joanna Pedreira i Marc Garcia són educadors visuals certificats per l’AIEV (Associació Italiana d’Educació Visual).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada