dimarts, 19 de juny de 2012

L'Albada entra com a projecte a Verkami

Verkami és una plataforma online de micro mecenatges en massa, que afavoreix la Cultura, en tota la seva extensió i formes. Ens ha encantat el seu funcionament original i sensible.


L'Albada, Espai d'Educació Viva, ha sigut acceptada com a projecte i tenim el gran repte d'aconseguir un mínim de 5000€ per impulsar-nos com a espai d'educació lliure que avarca tota la infantesa: des dels 3 anys fins a l'Adolescència (inclosa).
Avui comença una campanya de difusió en la qual podreu participar i dir la vostra en aquest blog.
Quasi cada dia anirem penjant novetats (demà ja tindrem un tastet del documental de L'Albada!), entrevistes a les families, nous reportatges fotogràfics, noves activitats... No us ho perdeu!

Per accedir al projecte des de la pàgina de Verkami, podeu fer-ho des de el següent enllaç:
http://www.verkami.com/projects/2505-l-albada-educacion-viva
L'Aportació mínima és de 10 € i hi han recompenses per cada aportació!!! ;)
Us animem a participar-hi i a difondreu als vostres contactes i xarxes socials.
Gracies per ser-hi!

Us presentem el projecte 


Descripció del projecte

De què tracta L'Albada:
L'associació L'Albada , treballa per una educació viva, integral i respectuosa, així com per una materno-paternitat participativa, donant suport i eines a les famílies que s'acosten a ella.
L'activitat més regular i constant és de dilluns a divendres: L'Albada s'obre a les famílies que vulguin donar aquest tipus d'acompanyament a l'educació dels seus fills en l'Espai per a una Educació Viva i Respectuosa L'Albada".
L'Albada dóna així mateix cabuda a un grup de suport a la maternitat, a cicles de Cinefòrum, a concerts per a nens, adolescents i / o adults, a petites fires d'intercanvi, a xerrades i tallers adaptats a les inquietuds de l'associació .. .
La nostra filosofia es basa en que el motor del canvi social que està esdevenint actualment som nosaltres mateixos, així que l'acompanyament de l'altre i d'un mateix, des de l'escolta de necessitats i ritmes, és crucial perquè puguem activar accions individual o col · lectivament.
Què ens mou a realitzar-ho:
L'Albada respon i neix de la necessitat de canviar el paradigma educatiu actual, però també de la voluntat de crear un punt de referència sociocultural que aculli la filosofia anteriorment descrita.
La força del projecte ens ha portat a iniciar una activitat plena d'il.lusió, que volem sostenir i impulsar a través d'aquest mecenatge.
Gràcies!
Quants diners necessitem i per a què:
Quant:
L'Albada necessita una forta base econòmica per marxar amb pas ferm. L'espai on estem és una antiga masia catalana llogada, amb molts espais a millorar, i la base estructural humana és de 3 persones fixes, un compromès voluntariat fix (5 persones) i un altre voluntariat intermitent.
Tota la infraestructura que s'ha necessitat fins ara ha estat fruit de donacions de material. A més, l'equip pedagògic ha estat molts mesos pràcticament sense recursos i només aquest compromís personal ha permès la materialització del projecte. Necessitem iniciar el proper curs amb un nou impuls que ens permeti afrontar nous reptes sense tanta precarietat.
Volem ampliar el nombre de participants, rehabilitar més espais i créixer també en qualitat.
La nostra idea és partir d'un mínim de 5000 € i intentar arribar al màxim que puguem durant els 40 dies que duri la campanya de recol.lecció de fons a través de Verkami.
Per què:
Un dels nostres objectius és donar suport amb beques a les famílies que ho necessitin.
El nostre desig i voluntat és que L'Albada sigui accessible a tots els nivells econòmics, de manera que les quotes dels alumnes ja són molt assequibles, en comparació amb altres projectes d'educació lliure (300 € el / la 1 º fills, 225 € el / la 2 º, 150 € el / la 3 º - Dinar: 35 € / infant, tot i que ara estàn en revisió per mirar de baixar.les ), però tot i així, hi ha moltes famílies que necessiten ajuda per poder accedir a L'Albada.
Detectada aquesta problemàtica, L'Albada vol donar beques a certes famílies que ho necessiten, podent triar entre les següents:
4 places de Beca de Cuina: Encarregar tot un matí de l'activitat de la cuina.
4 places de Beca de Manteniment: Encarregar-se del manteniment i condicionament dels espais interiors, exteriors i llenya.
1 plaça de Beca de Neteja: 1 cop per setmana neteja dels espais interiors.
1 plaça de Secretaría: Persona encarregada dels comptes i gestió interna de comunicació L'Albada / famílies (igual que blog i web) i gestió d'agenda de l'Albada.
Si tenim en compte que comptem amb una previsió de 15 famílies en el projecte, per al curs 2012-2013 i la gran majoria d'elles necessitaran beques, voldríem cobrir almenys les beques per arrencar el curs mentre anem generant altres formes de finançament més estables.

Així, l'Equip Pedagògic podrà seguir suportant les beques i el projecte serà més sòlid i podrà oferir un acompanyament de qualitat a uns 25 infants, que és el mínim que ha previst L'Albada per al pròxim curs.
Una altra de les prioritats és rehabilitar els espais de la masia que es troben pendents de condicionar i que permetran ampliar el nombre de participants i que puguin haver tots els ambients necessaris per a les diverses edats i necessitats de nenes i nens. Entre ells especialment la sala de psicomotricitat, que serà un recurs molt important per a l'hivern.
A més amb part dels fons acabarem de gravar i editar un documental sobre L'Albada que permeti donar-lo a conèixer i també ens serviran per iniciar amb bon peu el curs convocant una gran festa amb circ inclòs per a la inauguració del curs al setembre.
El nostre objectiu a mig termini, és autogestionar les beques i altres despeses amb les activitats per a totes les edats, que amb cada vegada més freqüència i capacitat de convocatòria, estem realitzant els caps de setmana. Xerrades, tallers, cinefòrums, participació en fires, ... però abans necessitem un bon impuls per començar el curs i per això estem a verkami!

Perspectives de Futur
L'Albada, com a espai d'educació viva, és l'únic a Catalunya que abasta edats des dels 3 anys fins a l'adolescència.
Aquesta decisió i convicció de la seva impulsora, Lydia Cuervas, és un dels punts més forts pels quals les famílies de L'Albada hi són.
Aquest primer any de camí, hem experimentat diferents fases d'aprenentatge amb els i les nois i noies, i l'equip pedagògic ha pres 2 decisions bàsiques:
- Creació un grup de suport a les mares i els pares d'adolescents de L'Albada (ja s'ha posat en funcionament), el qual es reuneix mensualment per posar en comú el dia a dia i buscar sobretot vies de comunicació amb els i les nois i noies. Aquest grup de mares i pares està tenint molt bona acollida entre les famílies,
- A mig llarg termini, creació d'un espai independent per al grup d'adolescents:
Els i les adolescents que arriben a L'Albada no sempre provenen de projectes d'educació lliure o educació a casa, i aquests necessiten una mirada i atenció concreta,
El / La Adolescent genèricament parlant està en un procés de descobriment molt diferent a la dels nens de fins a 10/12 anys, per la qual cosa cal ubicar el / la Adolescent en un espai diferenciat, adaptat a les seves necessitats.
Actualment només hi ha 1 grup de 10 a 14 anys, però en uns pocs anys creiem que n'hi haurà 2: 1 dels 10/14, un altre dels 15/18.
El cost necessari per aixecar una estructura per a aquest efecte és elevat, pel que ens hem plantejat utilitzar recursos de construcció lleugera, amb materials de l'entorn: fusta, sacs de terra, tova ..., i fins i tot iurtes o similar. Així mateix comptem amb l'aportació voluntària de mà d'obra, per part de nombroses famílies de L'Albada i fins i tot de persones de fora.
- Aviat podrem gaudir d'un documental que s'està elaborant des dels inicis de l'Albada (col·laboració d'una família de l'Albada), el qual ens permetrà també difondre el projecte en els mitjans de comunicació.
- Esperem que en un futur no gaire llunyà puguem veure creixent, jugant i desenvolupant lliurement a L'Albada als i les 50 infants que l'espai està capacitat per acompanyar.
Quan tenim pensat fer-ho
Immediatament, a partir del dia en què Verkami ens ingressi la quantitat de diners aconseguits. Aprofitarem el que quedi d'estiu per a les tasques de rehabilitació i al setembre comencem el nou curs!

 • Invitación a la Fiesta – Circo de inauguración del nuevo Curso 2012-13 y recibir información de todas nuestras actvidades.
 • Invitación Fiesta – Circo inauguración + recibir información + Añadiremos tu nombre en un mural pintado en la masia.
 • Invitación Fiesta – Circo inauguración + recibir información + Tu nombre en un mural de mecenas + Recibirás el DVD del Documental de L'Albada en cuanto está finalizado
 • Invitación Fiesta – Circo inauguración + recibir información + Tu nombre en un mural
  de mecenas + DVD de L'Albada + Descuentos de un 50% en las actividades
  de L'Albada durante 6 meses.
 • 0 MECENES
  Invitación Fiesta – Circo inauguración + recibir información + Tu nombre en un mural de mecenas + DVD de L'Albada + Descuentos de un 50% en las actividades de L'Albada durante 12 meses
 • Invitación Fiesta – Circo inauguración + recibir información + Tu nombre en un mural de mecenas + DVD de L'Albada + Descuentos de un 50% a las actividades de L'Albada durante 12 meses + Vente un día como invitado de Honor a comer con nosotros, un delicioso menu vegetariano L'Albada,
 • Invitación Fiesta – Circo inauguración + recibir informaciçon + Tu nombre en un mural de mecenas + DVD de L'Albada + Descuentos de un 50% a las actividades de L'Albada durante 12 meses + Vente a comer como invitado de Honor + te dejamos la Masía para poder celebrar un evento que se adecue a la filosofía e infraestructura de L'Albada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada